2e spoor re-integratie

Ben jij langdurig arbeidsongeschikt – bijvoorbeeld door ziekte of burn-out – en is terugkeren naar je eigen functie of een andere functie binnen je organisatie niet mogelijk? Dan kunnen wij je helpen bij het vinden van een nieuwe baan!

1ste spoor versus 2de spoor

Bij (langdurige) ziekte wordt in eerste instantie gekeken of re-integratie binnen het eigen bedrijf mogelijk is. Dit kan zijn in je huidige functie of in een andere beschikbare functie.

In het 1ste spoor kan worden gekeken naar:

  • Aanpassen werkplek
  • Andere werktijden
  • Gedeeltelijke werkhervatting
  • Aanpassen functie

Blijkt dat re-integratie bij je huidige werkgever niet mogelijk is, dan wordt op advies van de bedrijfsarts of een arbeidsdeskundige het 2de spoor gestart. Hierbij komt de focus te liggen op het vinden van een geschikte baan bij een andere werkgever.

Zowel het 1ste spoor als 2de spoor maakt onderdeel uit van de Wet verbetering Poortwachter. 

Weten wat de kosten zijn voor een 2e-spoor traject? Vraag een vrijblijvende offerte bij ons op!

Een succesvolle 2e spoor re-integratie met CareerAdvisor

Tijdens een re-integratietraject van CareerAdvisor gaan wij met jou opzoek naar nieuw, passend en duurzaam werk. Wij werken altijd aan de hand van een op maat gemaakte plan van aanpak voor het beste resultaat! Door de hoge mate van flexibiliteit en ervaring is CareerAdvisor uniek in de markt. Ons 2e spoor re-integratietraject garandeert succes vanwege de meerdere contactmomenten met een persoonlijke re-integratiecoach, korte communicatielijnen en onze Poortwachtersgarantie.

Focus op wat wél kan

Een 2e spoor re-integratietraject begint met een intakegesprek waarbij jouw functie en je beperkingen worden besproken. Vervolgens wordt op basis daarvan een plan van aanpak opgesteld. Op die manier starten wij de zoektocht naar een passende en duurzame functie voor jou. Daarbij kijken we vooral naar wat jij wél kan en gaan we nieuwe competenties aanboren.

Samen met een persoonlijke coach werk jij aan je cv, sollicitatiebrieven en gesprekstechnieken. Met deze solide basis beginnen de eerste sollicitatieprocedures, waarbij je wordt begeleid door jouw persoonlijke coach. Vinden wij samen een passende functie bij een geschikte werkgever? Dan begeleiden wij jou net zo lang, tot jij je draai hebt gevonden.

Snel advies over een 2e-spoor traject bij CareerAdvisor?
Gezamenlijk brengen wij de mogelijkheden in kaart om een passende en duurzame functie voor de werknemer te vinden. Vraag voor de mogelijkheden een vrijblijvende offerte bij ons op!


Vrijblijvende offerte aanvragen

Een greep uit onze klanten: