Outplacement traject

De verschillende stappen die we doorlopen

Tijdens een outplacementtraject doorloop je verschillende fases om te komen tot een nieuwe, passende baan. Bij CareerAdvisor kennen alle trajecten vijf fases, die je afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en behoeften, meer of minder uitgebreid doorloopt.

Jouw routekaart naar een nieuwe bestemming

Hoe het traject er exact uit gaat zien, bepaal jij in afstemming met je persoonlijke coach. Want JIJ staat voor ons centraal! Vervolgens wordt er tijdens het outplacementtraject een planning gemaakt. Zodat we zo snel mogelijk een nieuwe en passende baan voor je vinden.

Samen met de coach vergroot je tijdens het outplacementtraject jouw zelfkennis en werk je aan de techniek van netwerken, het vinden van vacatures en het opstellen van een cv.

Tevens bieden wij begeleidingsgarantie. Oftewel: U wordt net zo lang begeleid tot u daadwerkelijk aan de slag bent en een stap hebt kunnen zetten.

Hoe lang duurt een outplacementtraject?

De duur van jouw traject hangt af van je persoonlijke situatie en wensen. CareerAdvisor biedt trajecten vanaf 3 maanden tot en met een jaar.

Wij helpen je bij
  • hervinden van jezelf
  • vinden van een passende baan
  • uitbouwen goed netwerk
  • CEDEO-erkend
  • NOLOC en NOBCO gecertificeerde coaches
  • Wat onze klanten vertellen

Ons stappenplan - jouw routekaart

1. Ontslagverwerking

De meeste kandidaten komen eerst bij van de schrik voordat ze weer naar de toekomst (kunnen) kijken. Gedurende deze fase van het outplacementtraject staat de acceptatie van het ontslag centraal.

2. Zelfanalyse

Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik? De antwoorden van deze vragen vormen de basis van jouw zoektocht naar een nieuwe baan. Je gaat aan de slag met een helder profiel van jezelf. Dat profiel bestaat onder andere uit jouw expertise, vaardigheden en competenties. Maar ook uit een overzicht van branches, organisaties en functies die bij je passen.

3. Arbeidsmarktoriëntatie

Hoe ziet de arbeidsmarkt er uit, welke vacatures zijn er en welke vacatures spreken mij aan? Voor veel kandidaten is het een tijd geleden dat ze opzoek waren naar nieuw werk.
Intussen is de arbeidsmarkt enorm veranderd.
Tijdens deze stap gaan we aan de slag met een (nieuw) cv, een onderscheidende motivatiebrief, sollicitatietraining, een elevator pitch en de inzet van social media.

4. Jobhunting

Door onze jobcoaches worden zowel vacatures gescreend als aangeboden. Een belangrijk onderdeel in het outplacementtraject is het traceren van niet-gepubliceerde vacatures.

Om nieuwe (niet openbare) vacatures te vinden, benaderen onze jobcoaches op een directe wijze (telefonisch, per mail en post) potentiële werkgevers. Voor (nog) niet openbare vacatures geldt uiteraard een hogere slagingskans dan bij vacatures die al gepubliceerd zijn in dagbladen of andere media.

Wij blijven continu contact zoeken met potentiële werkgevers en herhalen dit. Daarnaast krijgt de kandidaat zelf ook toegang tot het vacature-zoeksysteem en wordt de kandidaat getraind zelf effectief te zoeken naar passende functies.

5. Nazorg

Tot slot, na afloop van het outplacementtraject heb je vaak een nieuwe baan gevonden of ben je er druk mee bezig. In de laatste fase heb je regelmatig contact met je coach om te vertellen hoe het gaat. Ook kun je bij je coach terecht voor vragen omtrent contract, proeftijd en arbeidsvoorwaarden.

Bij ons krijg je echt een persoonlijke aanpak.

Download de routekaart

Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een

9.2

Bron: Klantenvertellen.nl

Bekijk onze pakketten

LITE

€ 1.850
Kickstart voor je carrière

Voor mensen met een aantal jaren werkervaring, die weten hoe het is om te solliciteren en inmiddels al een beginnend zakelijk netwerk hebben opgebouwd.

 

Door middel van een check-up van o.a. je CV, sollicitatiebrief, LinkedIn en een 8-tal coachingsgesprekken geven wij je een kickstart richting een volgende stap in je carrière.

MEDIUM

€ 2.550
Goed toegerust op pad

Op hoofdlijnen weet je wie je bent, wat je wilt en wat je kunt, maar dat omzetten naar een nieuwe baan vind je nog wat lastig.

 

Ook kun je nog wel wat extra ondersteuning gebruiken ten aanzien van het sollicitatieproces. Zoals het optimaliseren van je CV en motivatiebrief en het volgen van een aantal trainingen waarmee je net wat beter toegerust bent.

PLUS

€ 3.650
Meest gekozen

Geschikt voor mensen die al wat jaren meegaan op de arbeidsmarkt, maar vaak al langere tijd voor dezelfde werkgever, in dezelfde functie of branche werkzaam zijn.

 

Solliciteren is iets uit een ver verleden en stilstaan bij wat jij belangrijk vindt in je werk of wat jouw werkgeluk verhoogt, heb je al jaren geen tijd voor genomen.

PREMIUM

€ 4.850
45+ Intensief pakket

Boven de 45 van baan wisselen kan een extra spannende aangelegenheid zijn. Door middel van onze intensieve begeleiding laten wij jou zien dat de arbeidsmarkt voor je open ligt en je ook boven de 45 nog een mooie carrièreswitch kunt maken.

 

Een traject waarbij we meer aandacht aan je kunnen besteden d.m.v. extra coachingsgesprekken.

Gratis adviesgesprek inplannen? We helpen je graag!

Vraag een intake aan