Outplacement voor werkgevers

Wij leiden het ontslagproces in juiste banen

Tijden veranderen en jouw organisatie kan niet achterblijven. In bepaalde situaties resulteert dit in personele wisselingen, die onvermijdelijk zijn. Niet alleen vervelend voor de werknemers op wie het betrekking heeft, maar ook voor jou als werkgever. Met outplacement kan jij je werknemers verder helpen!

Wat CareerAdvisor betekent voor werkgevers

Is er binnen jouw bedrijf sprake van collectief ontslag? Voor groepsoutplacement  ben je bij ons aan het juiste adres. Of het nu om 1, 10 of 200 mensen gaat, bij ons ben je ervan verzekerd dat jouw werknemers van alle niveaus in goede handen zijn. Wij geven voorlichting aan de werknemers, kunnen een mobiliteitscentrum opzetten en een inloopspreekuur organiseren. De begeleiding kan zowel op locatie als op onze vestigingen plaatsvinden.

Zowel onze individuele als onze groepsoutplacement zijn pragmatisch en doelgericht. Samen met jou als werkgever stellen wij een projectplan op, waarbij collectieve afspraken worden gemaakt over het project. Bij groepsoutplacement zijn de trainingen  in groepsverband en de coachingsgesprekken individueel.

CareerAdvisor helpt het (ontslag)proces in juiste banen te leiden – voor beide partijen. Wij nemen de zorg voor je werknemers op ons door hen te begeleiden in hun zoektocht naar hun drijfveren, talenten en mogelijkheden. Onze persoonlijke coaches ondersteunen de werknemers bij het opnieuw formuleren van vaardigheden en/of ambities, en helpen deze te koppelen aan de (huidige) arbeidsmarkt.

Vraag een offerte aan

Wij helpen bij
  • ontslagproces in juiste banen te leiden
  • professioneel begeleiden werknemer
  • tevreden werknemers en beter imago

Stappenplan voor werknemer

1. Ontslagverwerking

De meeste werknemers kunnen pas weer naar de toekomst kijken als ze bijgekomen zijn van de schrik. Daarom staat in deze fase van het outplacementtraject de acceptatie van het ontslag centraal.

2. Zelfanalyse

De antwoorden op de vragen ‘Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik?’ vormen de basis voor de zoektocht naar een nieuwe baan. Je werknemer gaat aan de slag met een helder profiel dat bestaat uit zijn expertise, vaardigheden en competenties. Dit wordt aangevuld met een overzicht van branches, organisaties en functies die bij hem of haar passen.

3. Arbeidsmarktoriëntatie

Voor veel mensen is het al een tijd geleden dat zij op zoek waren naar een nieuwe baan. Bij outplacement wordt jouw werknemer meegenomen in de veranderingen in de arbeidsmarkt. Hoe zien die eruit, welke vacatures zijn er en welke spreken aan? Verder gaat je werknemer in deze fase aan de slag met een (vernieuwd) CV, een onderscheidende motivatiebrief, sollicitatietraining, elevator pitch en de inzet van sociale media.

4. Jobhunting

De coach screent vacatures en biedt ze aan jouw werknemer aan. Met extra aandacht voor nog niet gepubliceerde vacatures omdat die een hogere slagingskans bieden. Daarom benadert de coach continu en rechtstreeks potentiële werkgevers. Daarnaast krijgt de werknemer toegang tot een vacature zoeksysteem. De coach traint hem of haar effectief om ook zelf naar passende functies te zoeken.

5. Nazorg

In deze fase heeft je werknemer vaak een nieuwe baan gevonden of is daar druk mee bezig. De coach houdt regelmatig contact om te horen hoe het gaat en je werknemer kan terecht voor vragen rondom contract, proeftijd en arbeidsvoorwaarden.

Bij ons krijg je echt een persoonlijke aanpak.

Download de routekaart

Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een

9.2

Bron: Klantenvertellen.nl

Vraag vrijblijvend een offerte aan. We helpen je graag verder!

Vraag offerte aan