Loopbaantraject

Twijfel je over je huidige baan en weet je niet goed wat je wél wil? Met het loopbaantraject van CareerAdvisor kom jij erachter wat jouw drijfveren zijn!

Onze loopbaantrajecten?

Een loopbaantraject begint met een loopbaanoriëntatie. Je gaat in gesprek met een persoonlijke loopbaancoach, die samen met jou je kwaliteiten inzichtelijk maakt. Vervolgens kijken wij hoe jij die kwaliteiten kunt benutten om het beste (en leukste) uit jouw werk te halen.

Deze gesprekken vormen de basis van de rest van het loopbaantraject. Samen met jouw coach kom jij achter jouw vaardigheden, interesses en werkwaarden. Je maakt jouw functioneren inzichtelijk, op zowel persoonlijk als zakelijk gebied, en leert hoe je hier alles uit haalt. Aan het einde van het loopbaanadvies, geef je zonder moeite antwoorden op de volgende vragen:

  • Past dit werk nog wel bij mij?
  • Wat wil ik?
  • Wat kan ik?
  • Waar ligt mijn passie?
  • Welke loopbaankeuzes kan ik maken?

Samen achterhalen wij welke baan het beste bij jou past!

Loopbaanadvies nodig? Vind een coach in jouw buurt

Vind een coach

Stappen van onze loopbaantrajecten

Tijdens ons loopbaantraject, doorloop je de volgende stappen:

1. Intake

Het vrijblijvende intakegesprek is bedoeld als een kennismaking. Zo onderzoeken we jouw loopbaanvraag en bespreken hoe we daar samen invulling aan geven. Daarnaast krijg je een duidelijk beeld van het traject. We stellen jouw persoonlijke doel(en) vast en kijken wat het beste past bij jou. Daarnaast is het natuurlijk erg belangrijk dat er een klik is tussen jou en je coach!

2. Stel jezelf de vraag: ‘Wie ben je?’

In deze fase van het loopbaantraject onderzoeken we waar je talenten liggen, waar je energie van krijgt en wat je belangrijkste waarden, kwaliteiten en drijfveren zijn. Resultaat:
– je hebt een duidelijk persoonsprofiel van jezelf en kunt dat geloofwaardig uitdragen,
– een helder beeld van wat voor jou belangrijk is in werk en werkomgeving,
– goed inzicht in je drijfveren, sterke en minder sterke eigenschappen.

3. Zoekrichting

Bij zoekrichting bepalen brengen we in kaart wat je echt wilt en welk soort werk het beste bij je past.
Daardoor kun je jouw loopbaanwens vertalen naar aan een concrete zoekrichting met aandacht voor:

– bedrijfsprofiel: welke sectoren, regio’s en soorten bedrijven,
– functieprofiel: beroepsgroepen, taken en verantwoordelijkheden,
– werkomgeving: collega’s, werksfeer, werktijden en arbeidsomstandigheden.

4. Actieplan

Het is cruciaal dat je een concreet plan van aanpak hebt waarin onder meer een effectieve arbeidsmarkt-bewerking is vastgelegd. Het actieplan vergroot de kans van slagen om daadwerkelijk die nieuwe baan te vinden.

En je hebt een praktische afvinklijst met alle stappen die je gaat nemen. Van updaten van je CV en contact zoeken met relevante professionals tot een doordacht aanvalsplan voor concrete functies.

5. Loopbaantests

Vanachter je computer thuis krijg je toegang de volgende loopbaantests:

– Beroepskeuzetest
– Big Five Persoonlijkheidstest
– Werkwaardentest
– Competentietest

Doorlooptijd en planning

De doorlooptijd van een loopbaantraject wordt afgestemd op jouw loopbaanvraag. Meestal vindt er 1 gesprek per 2 weken plaats. De gesprekken vinden doorgaans face-to-face plaats en kunnen ook afgewisseld worden met telefonische en online (skype) gesprekken.

De kosten

De kosten van loopbaanadvies verschillen per traject. Deze hangen onder meer af van de invulling en duur van het traject.