Outplacement

Hangt er ontslag boven je hoofd? Omdat je baas of jijzelf niet meer verder wil? Vaak kom je dan in aanmerking voor outplacement.

Wat is outplacement?

Outplacement is de begeleiding die aangeboden wordt om ontslagen of met ontslag bedreigde werknemers te ondersteunen bij het vinden van een nieuwe baan of opstarten van bijvoorbeeld een zelfstandige onderneming.

Bij outplacement komen jij en je werkgever meestal overeen dat je (betaald) op zoek gaat naar een andere baan, soms zelfs in een andere richting. Je keert dan niet meer terug naar je oude werkplek.

Er wordt vrijwel altijd een termijn gesteld aan een outplacementtraject: je wordt geacht binnen een aantal maanden een nieuwe baan gevonden te hebben. Zo niet, dan volgt alsnog ontslag. Outplacement maakt vaak deel uit van het sociaal plan of een vaststellingsovereenkomst.

Outplacement in verschillende situaties

Een outplacementtraject kan niet alleen ingezet worden wanneer een jij ontslagen wordt, maar bijvoorbeeld ook na een burn-out of bij een reorganisatie. 

Outplacement bij ontslag met wederzijds goedvinden

Het kan voorkomen dat je het gevoel hebt uitgegroeid te zijn waardoor je niet meer bij het bedrijf past. In dat geval stel je samen met de werkgever een vaststellingsovereenkomst op. Hierin kan naast de transitievergoeding een apart budget voor outplacement opgenomen worden. De werkgever mag hierbij een termijn stellen aan het traject.

Outplacement bij gedwongen ontslag

Wanneer jouw werkgever jou helaas wil ontslaan, kan hij of zij ervoor kiezen om outplacement aan te bieden. Dit is niet verplicht, maar wel een onderdeel van goed werkgeverschap waardoor het steeds vaker aangeboden wordt. 

Outplacement na een burn-out

Outplacement wordt steeds vaker ingezet na ziekteverzuim of uitval van een werknemer, bijvoorbeeld bij burn-out. Coaching en begeleiding naar een nieuwe baan blijkt dan vaak de beste oplossing voor beide partijen. CareerAdvisor biedt hierbij zowel begeleiding aan de werkgever als de werknemer.

Outplacement bij reorganisatie

Het komt ook steeds vaker voor dat outplacement bij reorganisatie wordt ingezet. Naast het wegnemen van stress en onzekerheden, helpt outplacement bij reorganisatie bij het omgaan met de emotionele gevolgen van ontslag. CareerAdvisor geven werknemers inzicht in wat ze kunnen en waar hun krachten en talenten liggen. 

Outplacement voor 50-plussers 

Voor 50-plussers is een outplacementtraject zeer geschikt. Bij CareerAdvisor kennen en snappen we de sterke punten van 50-plussers en daarmee maken we een verschil bij jobhuntig en (online) solliciteren. Na een lang dienstverband is de arbeidsmarkt immers enorm veranderd. 

Hoe ziet een outplacementtraject eruit?

Tijdens een outplacementtraject bij CareerAdvisor doorloop je vijf fases die, afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en behoeften, meer of minder uitgebreid doorlopen worden. Hoe het traject er precies uitziet wordt bepaald in afstemming met onze coaches.

-> Lees hier meer over onze outplacementtrajecten

De kosten van outplacement

De kosten van een outplacementtraject bij CareerAdvisor beginnen bij  € 1.950,- en kunnen oplopen tot € 5.000,-. Er zijn namelijk verschillende factoren die invloed hebben op de kosten zoals de looptijd, de intensiteit en eventuele nazorg. Bekijk onze outplacement pakketten voor meer informatie.

Wie betaalt de kosten van een outplacementtraject?

Over het algemeen betaalt jouw werkgever de kosten van outplacement. Hierbij kan het voorkomen dat hij of zij een eigen bijdrage van jou vraagt. Hiervoor kan je de transitievergoeding inzetten. Op deze manier kost een outplacementtraject jou meestal niets. 

Outplacement voor werkgevers

Ben jij als werkgever op zoek naar outplacementbegeleiding bij ontslag van één of meerdere werknemers? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij nemen de zorg voor je werknemers op ons door hen te begeleiden in hun zoektocht naar hun drijfveren, talenten en mogelijkheden. Onze persoonlijke coaches ondersteunen de werknemers bij het opnieuw formuleren van vaardigheden en/of ambities en helpen deze te koppelen aan de (huidige) arbeidsmarkt.

Wanneer er sprake is van collectief ontslag bieden wij de mogelijkheid tot groepsoutplacement. Tijdens dit traject krijgen werknemers naast hun individuele begeleiding gezamenlijke workshops en trainingen. Dankzij groepsoutplacement kunnen werknemers gezamenlijk het ontslag verwerken.

->Meer weten? Bekijk de pagina over outplacement voor werkgevers.

Vraag een vrijblijvende intake aan
Wij helpen je bij
 • een onoplosbaar arbeidsconflict
 • reorganisatie
 • vastlopen in je carrière
 • wie ben ik? wat kan ik? wat wil ik?

Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een

9.2

Bron: Klantenvertellen.nl

Waarom jij bij ons een streepje voor hebt

Flexibiliteit

 • Wij spelen in op jouw wensen en behoeften
 • Kies de coach die het beste bij je past
 • Wij kunnen ook trainingen op individueel niveau of in groepsverband geven
 • Grote mate van keuzevrijheid door het kiezen van modules
Group 27

Professionaliteit

 • Wij gebruiken moderne en innovatieve platformen zoals LDC
 • Online coaching via Teams mogelijk
 • Wij leren jou moderne middelen in te zetten bij je zoektocht naar nieuw werk
 • Wij werken met gecertificeerde coaches
Group 29

Regionale focus

 • Landelijke dekking met vestigingen in elke provincie
 • Onze focus is regionaal

 • Onze coaches zijn bekend met hun regio en hebben daar een groot netwerk
 • Altijd een coach bij jou in de buurt!
Group 31

Klantentevredenheid

 • De tevredenheid van onze klanten is onze drijfveer
 • Cedeo-erkenning

 • Klanten beschrijven ons als klantgericht, inspirerend, betrokken, flexibel en persoonlijk
 • Wij bieden maatwerk zodat onze dienstverlening ook écht bij jou past

Bekijk onze pakketten

Lite

€ 1.950
Kickstart voor je carrière

Voor mensen met een aantal jaren werkervaring, die weten hoe het is om te solliciteren en inmiddels al een beginnend zakelijk netwerk hebben opgebouwd.

 

Door middel van een check-up van o.a. je CV, sollicitatiebrief, LinkedIn profiel en een 8-tal coachingsgesprekken geven wij je een kickstart richting een volgende stap in je carrière.

MEDIUM

€ 2.750
Goed toegerust op pad

Op hoofdlijnen weet je wie je bent, wat je wilt en wat je kunt, maar dat omzetten naar een nieuwe baan vind je nog wat lastig.

 

Ook kun je nog wel wat extra ondersteuning gebruiken ten aanzien van het sollicitatieproces. Zoals het optimaliseren van je CV en motivatiebrief en het volgen van een aantal trainingen waarmee je net wat beter toegerust bent.

PLUS

€ 3.750
Meest gekozen

Geschikt voor mensen die al wat jaren meegaan op de arbeidsmarkt, maar vaak al langere tijd voor dezelfde werkgever, in dezelfde functie of branche werkzaam zijn. 

 

Solliciteren is iets uit een ver verleden en stilstaan bij wat jij belangrijk vindt in je werk of wat jouw werkgeluk verhoogt, heb je al jaren geen tijd voor genomen.

PREMIUM

€ 4.950
45+ Intensief pakket

Boven de 45 van baan wisselen kan een extra spannende aangelegenheid zijn. Door middel van onze intensieve begeleiding laten wij jou zien dat de arbeidsmarkt voor jou open ligt en je ook boven de 45 nog een mooie carrièreswitch kunt maken.

 

Een traject waarbij we meer aandacht aan je kunnen besteden d.m.v. extra coachingsgesprekken.

Gratis adviesgesprek inplannen? We helpen je graag!

Vraag een intake aan