Outplacement bij ontslag in verschillende situaties

Uw werknemer ontslag aanzeggen betekent vaak een moeilijk gesprek. Juist dan is het goed om vooraf te weten wat uw rechten en plichten zijn als werkgever. Maar u wilt vast ook weten hoe dat zit als uw werknemer zelf ontslag neemt. En hoe u in goede harmonie uit elkaar kunt gaan. In dit blog vertellen we u hoe de regelgeving in elkaar zit en hoe u vanuit goed werkgeverschap uw werknemer verder kunt helpen. Bijvoorbeeld met een outplacementvergoeding bij ontslag.

Er zijn verschillende redenen om uw werknemer ontslag aan te zeggen. Bijvoorbeeld omdat uw werknemer andere wensen heeft of vindt dat hij zich niet verder kan ontwikkelen in uw bedrijf. U en uw werknemer passen dan niet meer bij elkaar. Een andere mogelijkheid is dat er arbeidsplaatsen vervallen door reorganisatie binnen uw bedrijf. En tot slot kan er ook sprake zijn van een onoplosbaar arbeidsconflict.

In dit blogartikel geven wij u meer informatie over:

Transitievergoeding

Wat uw reden voor ontslagaanzegging ook is, sinds 2020 moet u bij een gedwongen ontslag verplicht een transitievergoeding beschikbaar stellen aan uw medewerker. Dit geldt vanaf het moment dat uw werknemer in dienst is en ook bij een tijdelijk dienstverband. De bedoeling daarvan is zowel compensatie voor het ontslag als de overgang naar een nieuwe baan vergemakkelijken.

Meer weten? Wij geven antwoord opalle vragen over transitievergoedingen.

Ontslag3

Outplacement na ontslag

U kunt ervoor kiezen om uw werknemer een outplacementtraject aan te bieden. Dat is niet wettelijk verplicht, maar wel onderdeel van goed werkgeverschap. Daarom wordt het steeds vaker gedaan door werkgevers. Bovendien is outplacement na ontslag financieel voordeliger. De kosten van een outplacementtraject kunnen ten laste komen van de transitievergoeding en zijn dan fiscaal aftrekbaar als bedrijfskosten. U betaalt dan een lagere netto transitievergoeding aan uw medewerker.

> Ontdek meer redenen om voor outplacement te kiezen.

Outplacement bij ontslag door werknemer

Het kan ook voorkomen dat uw werknemer ontslag wil nemen. In dat geval kunt u overeenkomen dat uw werknemer via outplacement betaald op zoek mag gaan naar een andere baan. Wij spreken dan over outplacement bijontslag door de werknemer. U kunt dan een termijn stellen aan het outplacementtraject. Dat betekent dat uw werknemer binnen een bepaalde termijn geacht wordt een nieuwe baan te vinden. Lukt dat niet dan volgt alsnog ontslag.

Begeleiding ontslagproces

CareerAdvisor helpt u om het(ontslag)proces voor beide partijen in juiste banen te leiden. In een outplacementtraject begeleidt onze persoonlijke coach uw werknemer naar een nieuwe baan. Uw werknemer is bij ons in goede handen en u krijgt begeleidingsgarantie. Dat betekent dat wij uw voormalige werknemer begeleiden totdat hij of zij daadwerkelijk aan de slag is en een nieuwe stap kan zetten.

Wilt u meer weten? Download onze brochure of neemcontact met ons op!

 

Terug naar blog overzicht

Download ons e-book Een ontslag is voor niemand leuk. Je wilt natuurlijk dat jouw personeel ook in de toekomst een goede baan zal vinden. Outplacement kan de oplossing bieden. Lees er meer over in ons gratis e-book.