Wat zijn de kosten van een outplacement traject?

Je wordt binnenkort ontslagen en je werkgever heeft besloten om vanuit goed werkgeverschap outplacement aan te bieden. Een verstandige keuze waarmee jullie in goede harmonie uit elkaar gaan en de relatie met je voormalige werkgever kunt behouden. Maar wie betaalt de outplacementkosten eigenlijk? En wat is een outplacement vergoeding?Is de werkgever daarvoor altijd de aangewezen partij of kan een deel van de kosten ook bij jouw als werknemer komen te liggen?

In dit blog lees je meer over kosten en financiering van outplacement:

Transitievergoeding

Bij een outplacement zijn er vergoedingen die gegeven kunnen worden of verplicht zijn. Zo is het sinds 2020 voor de werkgever verplicht bij een gedwongen ontslag eentransitievergoeding beschikbaar te stellen aan medewerkers. Dit geldt vanaf het moment dat de werknemer in dienst is en ook bij een tijdelijk dienstverband. Transitievergoeding wil zeggen dat je een vergoeding krijgt om de overstap naar je nieuwe baan te betalen, bijvoorbeeld in de vorm van een opleiding of een outplacementtraject.

Voor deze vergoeding gelden minimumbedragen. Mochten deze bedragen de onkosten van een outplacementtraject niet dekken, dan kun je met je werkgever onderhandelen over een hogere vergoeding. Hulp nodig bij de onderhandeling? Neem vrijblijvend contact met ons op voor persoonlijk advies en inzicht in de mogelijkheden.

Kosten outplacement

De kosten van een basis outplacement traject beginnen bij € 1850,-  en kunnen oplopen tot € 4850,-. Er zijn namelijk verschillende factoren binnen een outplacementtraject die invloed hebben op de kosten zoals de looptijd, de intensiteit en eventuele nazorg.

Outplacement lijkt duur, maar betaalt zich dubbel en dwars terug. Zie het als een investering in jezelf: je krijgt waarschijnlijk werk dat je leuk(er) vindt en bent sneller geholpen aan een nieuwe baan! Ieder persoon en elke situatie is anders. Daarom biedt CareerAdvisor een maatwerkoplossing aan op het gebied van outplacement en zijn outplacementkosten afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Wie betaalt de kosten van een outplacement? Over het algemeen vergoedt de werkgever de kosten van outplacement. In sommige gevallen kunnen werkgevers een eigen bijdrage vragen van u als werknemer. De kosten van eenoutplacement traject kunnen namelijk ten laste komen van de transitievergoeding. Mocht het minimumbedrag van de transitievergoeding de onkosten van een outplacementtraject niet dekken, dan kan je met je werkgever onderhandelen over een hogere vergoeding.

> Ontdek 5 redenen om voor outplacement te kiezen.

 

Begeleiding ontslagproces

CareerAdvisor helpt beide partijen om deontslagprocedure in de juiste banen leiden. In een outplacementtraject begeleidt onze persoonlijke coach jou als werknemer naar een nieuwe baan. Als werknemer ben je bij ons in goede handen en krijg jebegeleidingsgarantie. Dat betekent dat wij jou net zo lang begeleiden totdat je daadwerkelijk aan de slag bent en een nieuwe stap hebt kunnen zetten.

Neem eens een kijkje naar onze pakketten.

Wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op!

Heb je vragen of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op of vraag vrijblijvend een intake aan!

Ja, ik wil een vrijblijvende intake

Ook interessant voor jou: 

Terug naar blog overzicht

Download de gratis brochure Een ontslag is voor niemand leuk. Om een goede nieuwe baan te vinden kan outplacement de oplossing bieden. Lees er meer over in onze gratis brochure.