Groepsoutplacement

Je hebt besloten om een groep medewerkers ontslag aan te zeggen. Bijvoorbeeld vanwege een reorganisatie of omdat jouw medewerkers niet meer op de juiste plek zitten. Dit is een moeilijk proces voor zowel je werknemers als jezelf. Met een outplacementtraject bied je jouw mensen weer houvast en toekomstperspectief. CareerAdvisor biedt zowel individuele als groepsoutplacement aan.

In dit blog leggen wij uit wat de verschillen zijn en wanneer welke variant van outplacement het beste past.

Wat is groepsoutplacement?

Groepsoutplacement is een vorm van outplacement die wordt aangeboden aan een groep werknemers die hun baan kwijtraken. Tijdens groepsoutplacement krijgen werknemers gezamenlijke workshops en trainingen, maar ook individuele begeleiding.

 

Individuele- of groepsoutplacement?

Groepsoutplacement ook wel bekend als collectief outplacement, is passend als er in jouw bedrijf meerdere mensen (vanaf 10 personen) moeten vertrekken. Bijvoorbeeld vanwege een reorganisatie of een collectief ontslag. Deze vorm van outplacement heeft verschillende voordelen en doet niet onder voor een individueel traject. 

Onze coaches kunnen namelijk zowel de kracht van de groep als de individuele werknemer inzetten. Een groep maakt het mogelijk voor collega’s om samen hun ontslag te verwerken. Bovendien kunnen mensen elkaar motiveren en elkaars kennis, vaardigheden en netwerk gebruiken. Het gebeurt zelden dat een groepstraject onvoldoende aansluit bij een werknemer. Wij bespreken met jou uit welke pakketten kandidaten kunnen kiezen. We kunnen ook een maximum bedrag met je afspreken. Vervolgens bekijken we met de kandidaten wat bij hen past. 

Belangrijk om te weten: Groepsoutplacement is financieel voordeliger.

Individuele outplacementtrajecten zijn geschikt in situaties waarbij een individuele medewerker niet meer op de juiste plek zit. Jouw werknemer heeft daardoor geen plezier meer in het werk en dat beïnvloedt zijn of haar productiviteit.

Hoe werkt groepsoutplacement

Ook onze groepsoutplacementtrajecten zijn pragmatisch en doelgericht. Wij stellen samen met jou een projectplan op waarin we collectieve afspraken maken over het project. Detrainingen organiseren wij in groepsverband, maar de coachingsgesprekken zijn individueel. Jouw werknemers krijgen dus de persoonlijke aandacht die zij nodig hebben. Bij een reorganisatie kan CareerAdvisor zowel op locatie als op een andere geschikte locatie een mobiliteitscentrum inrichten. Daar geven wij onze informatiebijeenkomsten en groepstrainingen voor jouw werknemers. Verder organiseren we een inloopspreekuur en voeren er de individuele coachingsgesprekken. Jouw werknemers kunnen gericht met hun toekomst buiten de organisatie aan de slag in testruimtes of op flexplekken. Wij gebruiken het mobiliteitscentrum ook voor gespreks- en selectierondes.

 

Online mobiliteitsplein

Het is ook mogelijk dat wij een online mobiliteitsplein voor je inrichten. Dit is een platform waar jouw werknemers binnen hun eigen online omgeving zelf hun outplacementprogramma kunnen samenstellen. Daarin is het bijvoorbeeld mogelijk om te kiezen voor een combinatie van fysieke een online begeleiding. Verder bevat het online mobiliteitsplein een vacaturebank, leerzame video’s en een aantal online cursussen. Zo zorgen wij ervoor dat iedere medewerker de begeleiding krijgt die bij hem of haar past.

 

Goed om te weten

Goede zorg voor mens en bedrijf staat bij ons voorop. Daarom werken wij bij een reorganisatie samen met een partner die jou als werkgever kan ondersteunen bij het selectieproces van de juiste medewerkers voor uw nieuwe organisatie. Op dat moment wordt ook duidelijk van welke medewerkers je afscheid moet nemen. De zorgvuldige begeleiding van deze mensen neemt CareerAdvisor voor haar rekening. Om hoeveel mensen het ook gaat, jij bent ervan verzekerd dat jouw werknemers bij ons in goede handen zijn. Zowel bij een individueel outplacementtraject als groepsoutplacement staat een maatwerkoplossing voor jou en je werknemer(s) voorop.

Wil je meer weten? Download onze brochure of neemcontact met ons op!

Download brochure Outplacement

Terug naar blog overzicht

Download het Outplacement e-book Een ontslag is voor niemand leuk. Je wilt natuurlijk dat jouw personeel ook in de toekomst een goede baan zal vinden. Outplacement kan de oplossing bieden. Lees er meer over in ons gratis e-book.