2e Spoor Traject

Begeleiding naar een passende en duurzame baan

Tijdens het 2e spoor traject van CareerAdvisor gaan wij op zoek naar nieuw, passend en duurzaam werk voor de werknemer. Wij werken altijd aan de hand van een op maat gemaakte plan van aanpak voor het beste resultaat!

Hoe ziet een 2e spoor traject eruit?

De grote stappen van een 2e spoor re-integratietraject liggen vast in de Wet Poortwachter. Het inhoudelijke verloop van de stappen is altijd maatwerk en afhankelijk van de kandidaat en situatie. 

CareerAdvisor biedt een effectief re-integratietraject 2e spoor aan. In dit 6 tot 12 maanden durende traject van werk naar ander werk zetten we persoonlijke coaching, trainingen en diverse middelen in om de medewerker optimaal te begeleiden.

Een tweede spoor re-integratietraject begint altijd met een intakegesprek waarbij de functie en beperkingen van de werknemer worden besproken. Hierbij is er ook een mogelijkheid voor een drie-gesprek zodat wederzijdse verwachtingen van zowel jou als je werknemer uitgesproken kunnen worden. Vervolgens wordt op basis daarvan een plan van aanpak opgesteld. Op deze manier starten wij de zoektoch naar een passende en duurzame functie voor de werknemer. Daarbij kijken we vooral naar wat de werknemer wél kan en gaan we nieuwe competenties aanboren. 

De werknemer werkt samen met een persoonlijke coach aan sollicitatiebrieven, hun cv en gesprekstechnieken. Met deze solide basis beginnen vervolgens de eerste sollicitatieprocedures, waarbij de werknemer wordt begeleid door de coach. Wanneer wij samen met de werknemer een passende functie bij een geschikte werkgever hebben gevonden, bieden wij nazorg om te zien hoe het met de werknemer gaat. 


Voordelen van een 2e spoor traject

Er zitten verschillende voordelen aan een tweede spoor re-integratietraject voor jouw werknemer.

- Het biedt jouw werknemer de mogelijkheid een nieuwe start te maken in een nieuwe baan met perspectief voor de lange termijn;
- De werknemer krijgt inzicht in wie ze zijn als persoon en waar hun sterke kanten liggen;
- Een werknemer kan gebruik maken van de expertise en kennis van ervaren coaches en bemiddelaars;
- De werknemer kan tevens gebruik maken van omscholingsprojecten en subsidiemogelijkheden.


Wanneer is een re-integratietraject succesvol?

Een tweede spoor traject is succesvol wanneer een werknemer dankbaar uit dienst gaat en tevreden is met zijn nieuwe baan. En wanneer u als werkgever geen loonsancties krijgt opgelegd. Dankzij ons sterke werkgeversnetwerk waarin dagelijks vacatures beschikbaar komen zijn er veel kansen.

Denk bijvoorbeeld aan een stage of een dag meelopen bij de potentiële werkplek. Een tweede spoortraject maken we samen succesvol! Vragen over ons re-integratie traject voor één van je werknemers? Neem dan vrijblijvend contact op met CareerAdvisor, we helpen je graag op weg!


Slagingskans tweede spoor traject

De slagingskans van een 2e spoor traject kan aanzienlijk worden vergroot, wanneer er tijdig een capabel re-integratiebureau wordt ingeschakeld. Re-integratiebureaus beschikken namelijk over ervaring, actuele kennis van re-integratieregelgeving en hebben coaches in huis die beschikken over de vereiste competenties om de werknemer te begeleiden naar nieuw en duurzaam werk.

Ons stappenplan

1. Intake en re-integratieplan

Tijdens deze eerste stap brengen wij de omstandigheden, arbeidsmogelijkheden, capaciteiten, opleiding, werkervaring, toekomstbeeld en verwachtingen van jouw werknemer in kaart tijdens een intakegesprek. Daarnaast vindt er ook een gesprek met jou als werkgever plaats.


2. Plan van aanpak

Aan de hand van de verzamelde gegevens wordt er een plan van aanpak opgesteld. Deze wordt in concept naar de kandidaat gestuurd en na akkoord naar jou. 

Het plan van aanpak bevat onder andere:
Een samenvatting van de huidige situatie.
Formulering van een realistische en arbeidsmarktrelevante beroepsrichting.
De stappen die nodig zijn om het doel te kunnen bereiken.
De verwachte duur van het traject.


3. Persoonsgerichte fase

Tijdens deze fase wordt er onder andere in kaart gebracht wat de behoeftes, interesses, drijfveren, capaciteiten en ambities zijn van jouw werknemer. Daarnaast besteden we aandacht aan rouwverwerking en vitalisering.


4. Arbeidsoriëntatie

Gedurende deze fase wordt onderzocht welke branches en beroepen passend zijn voor de kandidaat. Hierbij maakt hij of zij een overzicht van passende beroepen en functies, een analyse van sectoren en soorten bedrijven waarin de kandidaat zou willen werken en een lijst van organisaties om te volgen of benaderen. 

Ook besteden we in deze fase aandacht aan scholing. Een(om)scholing kan de werknemer naar het gewenste kennis- en vaardigheidsniveau brengen of de inzetbaarheid vergroten.


5. Werkgerichte fase

De arbeidsmarkt veranderd continu. Tijdens deze fase gaan wij samen met de kandidaat aan de slag met een (nieuw) cv, sollicitatie- en motivatiebrieven, inzet van social media, arbeidsmarktbenadering en het voorbereiden op sollicitatiegesprekken. 

Met behulp hiervan kan de kandidaat zelfstandig solliciteren en potentiële werkgevers benaderen. Daarnaast leveren onze jobcoaches ook geschikte vacatures aan vanuit hun netwerk en denken ze actief mee.


6. Nazorg

Wanneer er een nieuwe baan is gevonden voor de kandidaat houd de coach regelmatig contact met hem of haar over hoe het gaat. Ook kan de kandidaat nog bij de coach terecht voor vragen omtrent contract, proeftijd en arbeidsvoorwaarden.

Download de gratis checklist 2e Spoor

Offerte aanvragen
Onze 2e spoor trajecten: Vanaf € 2.150,-
 • Maatwerktrajecten mogelijk
 • Looptijd 6, 9 of 12 maanden
 • Uitgebreide intake en plan van aanpak
 • Maken van loopbaanassessment
 • Poortwachter-proof maken
 • Maken persoonsprofiel
 • Meeliften op het netwerk CA
 • Arbeidsmarktonderzoek
 • CEDEO-erkend
 • NOLOC en NOBCO gecertificeerde coaches
 • Landelijke dekking

Bekijk onze 2e spoor pakketten

LITE

€ 2.150
Looptijd tot einde 2e ziektejaar

Dit pakket is speciaal ontworpen voor werknemers die niet in aanmerking komen voor een vervroegde WIA-aanvraag, maar waarbij de kans op het vinden van werk of volledig herstel zeer gering is. Met dit traject kunt u als werkgever voldoen aan de verplichtingen van de Wet Poortwachter, terwijl u uw werknemers de ondersteuning biedt die ze nodig hebben. 

Medium

€ 2.650
Looptijd 6 maanden

Is uw werknemer er helemaal klaar voor om terug te keren op de arbeidsmarkt en op zoek te gaan naar een baan buiten de organisatie? Ziet uw werknemer mogelijkheden ondanks de beperking die de ziekte met zich meebrengt? Dan is dit pakket met een looptijd van 6 maanden geschikt voor uw werknemer. 

Medium Plus

€ 3.050
Looptijd 9 maanden

Als uw werknemer wat extra tijd nodig heeft om succesvol terug te keren op de arbeidsmarkt, bieden wij ook het medium plus pakket aan met een looptijd van 9 maanden. Met dit pakket geven we uw werknemer de tijd en ruimte die ze nodig hebben om hun carrière opnieuw op te bouwen, met de juiste begeleiding en ondersteuning.

 

Intensief

€ 3.450
Looptijd tot einde 2e ziektejaar

Dit pakket is bedoeld voor werknemers die wel in staat worden geacht terug te keren op de arbeidsmarkt, maar die geen idee hebben wat ze kunnen en wat de mogelijkheden zijn, mede vanwege hun beperking. Toeleiding naar de arbeidsmarkt heeft tijd nodig en vraagt om een intensievere vorm van begeleiding op meerdere fronten.

Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een

9.2

Bron: Klantenvertellen.nl

Benieuwd naar onze scherpe prijzen voor een 2e spoor traject?

Vraag een vrijblijvende offerte aan