2e Spoor Traject

Begeleiding naar een passende en duurzame baan

Tijdens het 2e spoor traject van CareerAdvisor gaan wij op zoek naar nieuw, passend en duurzaam werk voor de werknemer. Wij werken altijd aan de hand van een op maat gemaakte plan van aanpak voor het beste resultaat!

Focus op wat wél kan

Een 2e spoor re-integratietraject begint met een intakegesprek waarbij de functie én beperkingen van de werknemer worden besproken. Vervolgens wordt op basis daarvan een plan van aanpak opgesteld. Op die manier starten wij de zoektocht naar een passende en duurzame functie voor de werknemer!

Samen met de re-integratie coach werkt de werknemer aan zijn cv, sollicitatiebrieven en gesprekstechnieken. Met deze solide basis beginnen de eerste sollicitatieprocedures, waarbij de werknemer wordt begeleid door zijn coach. Vindt de werknemer een passende functie bij een geschikte werkgever? Dan begeleiden wij hem net zo lang, tot hij zijn draai gevonden heeft

Hoe verloopt een re-integratietraject bij CareerAdvisor?

CareerAdvisor biedt een effectief en innovatief re-integratietraject 2e spoor aan. In dit 6 tot 12 maanden durende traject van werk naar ander werk zetten we persoonlijke coaching, beeldcoaching, trainingen en diverse middelen in om de medewerker optimaal te begeleiden.

Wanneer is een re-integratietraject succesvol?

Een tweede spoor traject is succesvol wanneer een werknemer dankbaar uit dienst gaat en tevreden is met zijn nieuwe baan. En wanneer u als werkgever geen loonsancties krijgt opgelegd. Dankzij ons sterke werkgeversnetwerk waarin dagelijks vacatures beschikbaar komen zijn er veel kansen.

Denk bijvoorbeeld aan een stage of een dag meelopen bij de potentiële werkplek. Een tweede spoortraject maken we samen succesvol! Vragen over ons re-integratie traject voor één van je werknemers? Neem dan vrijblijvend contact op met CareerAdvisor, we helpen je graag op weg!

Vraag de gratis brochure aan
Wat zit standaard in ons 2e spoor traject?
 • Uitgebreide intake en plan van aanpak
 • Face-to-face en online coaching
 • Maken van loopbaanassessment
 • Poortwachter-proof maken
 • Maken persoonsprofiel
 • Training motivatiebrief en cv
 • Training hét sollicitatiegesprek
 • Jobhunten
 • Meeliften op het netwerk CA
 • Arbeidsmarktonderzoek
 • CEDEO-erkend
 • NOLOC en NOBCO gecertificeerde coaches
 • Landelijke dekking

Ons stappenplan - routekaart werknemer

1. Focus op wat wél kan

Gedurende deze fase van het traject staat de acceptatie van de ontstane situatie centraal. We bespreken jouw functie en beperkingen. Maar willen ons ook vooral focussen op wat je wél kan.

2. Zelfanalyse

Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik? De antwoorden van deze vragen vormen de basis van jouw zoektocht naar een nieuwe baan. Je gaat aan de slag met een helder profiel van jezelf. Dat profiel bestaat onder andere uit jouw expertise, vaardigheden en competenties. Maar ook uit een overzicht van branches, organisaties en functies die bij je passen.

3. Arbeidsmarktoriëntatie

Hoe ziet de arbeidsmarkt er uit, welke vacatures zijn er en welke vacatures spreken mij aan? Voor veel kandidaten is het een tijd geleden dat ze opzoek waren naar nieuw werk.
Intussen is de arbeidsmarkt enorm veranderd.
Tijdens deze stap gaan we aan de slag met een (nieuw) cv, een onderscheidende motivatiebrief, sollicitatietraining, een elevator pitch en de inzet van social media.

4. Jobhunting

Door onze jobcoaches worden zowel vacatures gescreend als aangeboden. Een belangrijk onderdeel in het reintegratie-traject is het traceren van niet-gepubliceerde vacatures.

Om nieuwe (niet openbare) vacatures te vinden, benaderen onze jobcoaches op een directe wijze (telefonisch, per mail en post) potentiële werkgevers. Voor (nog) niet openbare vacatures geldt uiteraard een hogere slagingskans dan bij vacatures die al gepubliceerd zijn in dagbladen of andere media.

Wij blijven continu contact zoeken met potentiële werkgevers en herhalen dit. Daarnaast krijgt de kandidaat zelf ook toegang tot het vacature-zoeksysteem en wordt de kandidaat getraind zelf effectief te zoeken naar passende functies.

5. Nazorg

Tot slot, na afloop van het reintegratie-traject heb je vaak een nieuwe baan gevonden of ben je er druk mee bezig. In de laatste fase heb je regelmatig contact met je coach om te vertellen hoe het gaat. Ook kun je bij je coach terecht voor vragen omtrent contract, proeftijd en arbeidsvoorwaarden.

Bij ons krijgt je werknemer echt een persoonlijke aanpak.

Stappenplan CareerAdvisor Download de routekaart

Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een

9.2

Bron: Klantenvertellen.nl

Benieuwd naar onze scherpe prijzen voor een 2e spoor traject?

Vraag een vrijblijvende offerte aan