Wat doet een re-integratiebureau?

Is jouw werknemer door een ziekte of burn-out langdurig arbeidsongeschikt? En is terugkeren naar zijn of haar eigen functie of een andere functie binnen de organisatie niet mogelijk? Dan kan een re-integratiebureau je helpen door middel van een re-integratietraject. Maar wat doet een re-integratiebureau eigenlijk? Dat leggen we voor je uit in dit blog.

In dit blog geven wij antwoord op de volgende vragen:

Wat doet een re-integratiebureau?

Een re-integratiebureau ondersteunt jouw werknemer op verschillende manieren om weer aan het werk te komen. Een coach helpt hem of haar re-integreren bij een nieuwe werkgever. De re-integratiecoach begeleidt de werknemer aan de hand van een persoonlijk plan van aanpak. Hierbij wordt de werknemer intensief gemotiveerd, geholpen en begeleid.

Re-integratiebureaus hebben verstand van de arbeidsmarkt en bieden ondersteuning bij het vinden van een nieuwe en mooie baan. Zo wordt er samen met een re-integratiecoach gewerkt aan een cv, sollicitatiebrieven en gesprekstechnieken. Ook begeleidt de coach de werknemer tijdens de eerste sollicitatieprocedures.

Bij CareerAdvisor zetten we naast persoonlijke coaching ook online coaching, trainingen en diverse andere middelen in om de medewerker optimaal te begeleiden. Het re-integratietraject duurt bij ons 3 maanden tot maximaal het einde van het 2e ziektejaar. In ons traject zit standaard:

  • Een uitgebreide intake en plan van aanpak.
  • Het maken van een loopbaanassessment.
  • Het maken van een persoonsprofiel.
  • Arbeidsmarktonderzoek.
  • Trainingen voor het schrijven van een motivatiebrief en cv.
  • Trainingen om de medewerker voor te bereiden op hét sollicitatiegesprek.
  • Hulp met jobhunten.
  • Mogelijkheid tot meeliften op het netwerk van CareerAdvisor.

CareerAdvisor is een re-integratiebureau dat jouw personeel helpt met het vinden van een passende baan. Lees er meer over in onze gratis brochure!

Download brochure 2e Spoor

Wat kost een re-integratiebureau?

Als werkgever draag jij de kosten van re-integratie van jouw werknemer. Dit is vastgelegd in de Wet Poortwachter. Bij CareerAdvisor liggen de tarieven van een 2e Spoor traject tussen de € 1.475,- en € 3.995,-. Hoe hoog het precies is, hangt af van de trajectstappen die nodig zijn. Aan de hand van de stappen maken wij een scherpe offerte op maar. Wil je graag weten wat je precies kwijt bent bij ons? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. Zo weet jij waar je aan toe bent.

De werkwijze van re-integratiebureau CareerAdvisor

Bij CareerAdvisor doorlopen we het 2e Spoor re-integratietraject in vijf verschillende fasen. Zo beginnen wij door te focussen op wat de werknemer wél kan. Aan de hand van een zelfanalyse krijgt de werknemer antwoord op de vragen wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik. Daarna komt de arbeidsmarktoriëntatie waarin wij ook ondersteuning bieden bij het optimaliseren van het cv, LinkedIn en de motivatiebrief. Zo zorgen wij ervoor dat de werknemer wordt uitgerust met goede tools om de arbeidsmarkt op te gaan. Als laatste twee fasen zijn er de jobhunting zelf en de nazorg. Zo zorgen wij voor een succesvol traject.

Hulp inschakelen van re-integratiebureau CareerAdvisor

CareerAdvisor is een re-integratiebureau dat zich voor iedere werknemer met veel enthousiasme inzet bij het vinden van een passende baan. Wij zijn succesvol wanneer een werknemer dankbaar uit dienst gaat en tevreden is met zijn of haar nieuwe baan. En wanneer jij als werkgever geen loonsancties krijgt opgelegd. Meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of download onze gratis brochure!

Download brochure 2e Spoor 

Download de gratis brochure CareerAdvisor is een re-integratiebureau dat jouw personeel helpt met het vinden van een passende baan. Lees er meer over in onze gratis brochure!