Outplacementbureau

Wat doet een outplacementbureau?

Een outplacementbureau kan jou op verschillende manieren ondersteunen om een nieuwe baan te vinden. Bij outplacementbureaus werken specialisten op het gebied van werk en loopbaan. 

De outplacementadviseur of -consulent bespreekt met u welk soort werk het beste bij u past. Dat kan iets heel nieuws zijn, maar ook hetzelfde als wat u altijd deed. U maakt vervolgens samen een plan om passend werk te vinden. Een outplacementbureau heeft geen nieuwe functie voor u op de plank liggen, dus solliciteren zult u zelf moeten doen.

Wij hebben uiteraard wel verstand van de arbeidsmarkt en bieden een goede ondersteuning bij het vinden van een mooie baan. Samen met een loopbaancoach verkrijg je inzichten in jouw kwaliteiten, vaardigheden, interesses en werkwaarden.

Bovendien begeleiden outplacementbureaus ook bij het opstarten van een nieuw bedrijf en gaan zij in opdracht op zoek naar nieuwe medewerkers.

Bij outplacementbureau CareerAdvisor kennen alle trajecten vijf fases, die je afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en behoeften, meer of minder uitgebreid doorloopt.

Wil jij weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Download gratis onze brochure.

Hoe kies ik een outplacementbureau?

Bij zoveel outplacementbureaus als er zijn, is het soms moeilijk om het kaf van het koren te scheiden. Hoe weet u welke bureaus de betere zijn? Waarop moet u letten bij uw keuze? Kortom: Hoe kies ik een outplacementbureau?

Hieronder vind je 8 dingen om op te letten bij het kiezen van een outplacementbureau:

1. Persoonlijk

Zoek naar een outplacementbureau dat gepersonaliseerde outplacementprogramma’s aanbiedt die aansluiten bij uw behoeften. Het is belangrijk dat er tijdens het outplacementtraject een menselijke factor aanwezig is om werknemers een vlotte loopbaanovergang te laten maken.

2. Flexibiliteit

Outplacementprogramma’s moeten niet vast, maar flexibel zijn. Alles hangt af van hetgeen het beste is voor de werknemer en welk type begeleiding deze nodig heeft. Zorg voor afzonderlijke outplacementprogramma’s voor verschillende werknemers binnen uw bedrijf.

3. Betrokkenheid

Vergeet niet om het outplacementbureau te vragen naar haar betrokkenheid. Welke soort outplacementondersteuning kunnen uw werknemers verwachten. Verleent het outplacementbedrijf tijdelijke outplacementdiensten of gaat haar loopbaanondersteuning verder dan de stageplaats? Sommige outplacementaanbieders bieden loopbaanbegeleidingsdiensten zelfs nadat een werknemer is begonnen met werken in zijn nieuwe functie. Het is dus goed om te blijven opletten.

4. Toegankelijkheid

De loopbaancoaches van het outplacementbureau zouden bij het communiceren met klanten, altijd een flexibel traject moeten aanbieden. Als u outplacementdiensten inkoopt, zorg er dan voor dat medewerkers voortdurend toegang hebben tot allerlei instrumenten, zowel online als offline. Een op maat gesneden outplacementprogramma en professioneel loopbaanadvies zullen werknemers helpen hun carrière elders voort te zetten en hun ontslag veel gemakkelijker te aanvaarden.

5. Inzet

Een ander punt om goed op letten bij het kiezen van een outplacementbureau is de aanwezige toewijding en voortdurende steun van de loopbaancoaches. Praat met het outplacementbureau over het outplacementproces om zo haar mening over het gehele proces te doorgronden.

Neemt het bureau het initiatief om de werknemer in te checken en met hem of haar te spreken over de voortgang of stuurt zij slechts een handboek met tips en een overzicht van de dingen die nog volgen.

Het is belangrijk dat de loopbaancoach met veel toewijding werkt aan elk individueel geval en een goede staat van dienst heeft op het gebied van loopbaancoaching. Hier zijn enkele ingrediënten van een goede loopbaancoach:

Een loopbaancoach:

 • werkt gepassioneerd en wil anderen helpen
 • is detailgericht en heeft altijd een outplacementplan
 • inspireert anderen om een andere weg in te slaan en veranderingen te omarmen
 • is een goede luisteraar en heeft altijd een goede oplossing paraat
 • is professioneel en gebruikt uiteenlopende hulpmiddelen en materialen voor loopbaancoaching

6. De kosten

Outplacementkosten zijn sterk afhankelijk van de outplacementprogramma’s en het niveau van outplacementbegeleiding. Als u een outplacementbureau kiest moet u op zoek naar outplacementaanbieders die zowel kwaliteit als betaalbaarheid bieden. Met betaalbaarheid, bedoel ik niet de laagste prijs, maar diensten die de kosten echt waard zijn.

7. Moderne middelen

Het is van groot belang dat het outplacementbureau gebruik maakt van innovatieve technologie om uitgaande medewerkers door het hele outplacementproces te loodsen. Het gebruik van verouderde technologie en traditionele methoden kan nadelige gevolgen hebben voor het proces.

Het outplacementbureau:

 • gebruikt een overgangsbeheersysteem?
 • heeft online leermiddelen?
 • gebruikt digitale netwerkhulpprogramma’s?
 • heeft toegang tot online werkzoekplatforms?

8. Kwaliteit

Evalueer altijd de kwaliteit van het outplacementbureau voordat u kiest.

Is de provider gespecialiseerd in outplacement voor het herplaatsen van werknemers of bieden zij outplacementprogramma’s aan als een nevenactiviteit? Het is boven al belangrijk dat een outplacementaanbieder zich heeft gespecialiseerd in outplacementtrajecten. Doorloop casestudy’s en lees enkele reviews van klanten uit het verleden om de beste te vinden.

Outplacementbureau kosten

Hoe hoog de kosten voor outplacement zijn, hangt af van jouw persoonlijke wensen en behoeften. Outplacementbureau CareerAdvisor biedt zes verschillende pakketten aan waaruit je kan kiezen.

Elk pakket geeft de gemiddelde kosten van dat specifieke traject weer. De uiteindelijke kosten van jouw eigen traject kunnen hiervan afwijken. Als outplacementbureau kijken wij namelijk naar wat jíj als kandidaat nodig hebt. Aan de hand van jouw behoeften en wensen wordt een traject op maat voor je samengesteld.

Waarom hulp van outplacementbureau CareerAdvisor?

CareerAdvisor is een outplacementbureau dat zich met veel enthousiasme inzet voor iedereen die ondersteuning kan gebruiken bij het vinden van een baan waarin hij of zij zich gelukkig voelt en succesvol kan zijn.

 1. Ten eerste bij CareerAdvisor sta JIJ centraal. Ten tweede doen wij er alles aan om jouw zoektocht naar een nieuwe uitdaging zo comfortabel mogelijk te maken. Je wordt begeleid door de coach die het beste bij je past en de gesprekken met hem of haar vinden plaats op een locatie bij jou in de buurt.
 2. Tijdens ons vrijblijvende intakegesprek inventariseren wij jouw persoonlijke, professionele en financiële situatie en stellen van daaruit een plan van aanpak op. Een plan welke volledig is afgestemd op jouw situatie.
 3. Tevens biedt CareerAdvisor begeleidingsgarantie oftewel: je wordt net zo lang begeleid tot je daadwerkelijk aan de slag bent en een volgende stap kun zetten.

Vragen? Neem gerust contact met ons op!

Heb je vragen of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op!