UWV trajecten werkfit en naar werk

Waarom CareerAdvisor kiezen voor jouw re-integratietraject?

Als je een UWV-uitkering ontvangt wegens ziekte of arbeidsongeschiktheid, kan het zijn dat je een re-integratietraject aangeboden krijgt bij een re-integratiebureau. Hierbij mag je zelf bepalen bij welk bureau je dat gaat doen. CareerAdvisor hoopt dat je voor ons kiest!

Onze unieke aanpak

CareerAdvisor onderscheidt zich van andere re-integratiebureaus door onze unieke aanpak. Wij geloven dat maatwerk de sleutel is tot een succesvolle re-integratie. Daarom hebben onze re-integratiespecialisten naast hun algemene kennis ook verschillende achtergronden en expertises. Dit stelt ons in staat om een traject te bieden dat past bij jouw wensen en mogelijkheden.

Onze focus op jouw persoonlijke situatie

Bij CareerAdvisor staat jouw persoonlijke situatie centraal. Wij nemen de tijd om jou en jouw situatie goed te leren kennen. Zo kunnen we een traject op maat samenstellen dat aansluit bij jouw behoeften en doelen.

UWV Werkfit traject

Het UWV Werkfit traject is bedoeld voor mensen met een uitkering van het UWV die kunnen werken, maar daar wel hulp bij nodig hebben. Het doel van het traject is om deze mensen weer werkfit te maken, zodat zij kunnen terugkeren naar de arbeidsmarkt.

Het traject duurt maximaal 18 maanden voor WGA- en Wajong cliënten en maximaal 6 maanden voor de Ziektewet. Het traject wordt uitgevoerd door een re-integratiebureau, zoals CareerAdvisor.

De inhoud van het traject is maatwerk en wordt afgestemd op de individuele behoeften van de deelnemer. Het traject kan bestaan uit de volgende onderdelen:

Het UWV werkfit traject is bedoeld voor mensen met een arbeidsongeschiktheidsuitkering of een ziektewetuitkering van het UWV. Er is sprake van afstand tot de arbeidsmarkt. In dit traject richt CareerAdvisor zich op het versterken van de werknemersvaardigheden. Daarnaast verbetert CareerAdvisor de persoonlijke effectiviteit van de betrokkene. Ook laat CareerAdvisor de betrokkene de arbeidsmarkt verkennen. Het resultaat hiervan kan een werkervaringsplaats zijn waar de betrokkene arbeidsritme kan opbouwen.

Waaruit bestaat een UWV werkfit traject?

Verbeteren van je persoonlijke effectiviteit

Met persoonlijke coaching richten we ons onder andere op thema’s zoals het leren omgaan met belemmeringen/beperkingen in het werk, het (beter) leren aangeven van persoonlijke grenzen, het vergroten van zelfvertrouwen. Ook brengen we de sterke kanten, vaardigheden en capaciteiten van de betrokkene in kaart.

Versterken van werknemersvaardigheden

CareerAdvisor besteedt aandacht aan het versterken van vaardigheden die belangrijk zijn bij het vinden en behouden van werk. Daarnaast maken we een representatief CV en ondersteunen we de betrokkene bij het formuleren van de motivatie voor een functie.

Het in beeld brengen van de arbeidsmarktpositie

We onderzoeken welke functie of beroepsrichting het beste past. Hierbij houden we rekening met de interesses en capaciteiten van de betrokkene. Ook kijken we naar de huidige arbeidsmarkt.

We onderzoeken of er een netwerkgesprek gevoerd kan worden of dat de betrokkene mag meelopen in de praktijk via een werkervaringsplaats.

Tenslotte brengen we in kaart wat er nodig is om het werk uit te voeren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld bij- en omscholing.

Ons stappenplan downloaden

UWV naar werk traject

Naast het UWV werkfit traject zetten we ook een UWV naar werk traject in als de betrokkene een ziektewet of WIA uitkering ontvangt, maar klaar is voor de arbeidsmarkt. De begeleiding van CareerAdvisor is in dit geval gericht op het vinden van een passende betaalde baan. Hierbij zetten we onder andere de volgende middelen in:

- Sollicitatietrainingen

- Begeleiding bij sollicitatiegesprekken

- Persoonlijkheidstesten

Daarnaast leren we de betrokkene hoe het eigen netwerk kan worden verbreed door bijvoorbeeld social media succesvol in te zetten. Ook geven we handvaten waar de juiste vacatures te vinden zijn en beoordelen we deze vacatures met de betrokkene of ze passen binnen de mogelijkheden. Tenslotte helpen we de betrokkene met jobhunten. Als de betrokkene een bedrijf weet waar hij of zij wil werken dan helpt CareerAdvisor bij het actief contact zoeken met dit bedrijf. Dit kan door een open sollicitatie te sturen, te bellen met de HR-afdeling of we gaan bij de organisatie op bezoek.

Maatwerk

De UWV trajecten zijn altijd maatwerk. Naast de UWV werkfit trajecten en UWV naar werk trajecten bieden wij ook Modulaire Dienstverlening. Voor de één werkt een ander traject dan voor de ander. Heeft de betrokkene veel werkervaring dan kunnen zij deels zelf op zoek naar een andere baan. Is het voor het eerst dat een betrokkene een baan zoekt? Dan ondersteunt CareerAdvisor hierin en geven we het advies dat de betrokkene nodig heeft. Zo is ook het aantal contactmomenten met de coach afhankelijk van de hulpvraag van de betrokkene.

Samenvatting

De UWV werkfit trajecten en UWV naar werk trajecten zijn bedoeld voor mensen met een arbeidsongeschiktheidsuitkering of een ziektewetuitkering van het UWV. De trajecten zijn gericht op het vergroten van de kans op een betaalde baan. De inhoud van de trajecten is maatwerk en wordt afgestemd op de individuele behoeften van de deelnemer.

Neem vrijblijvend contact op
Wij helpen bij

Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een

9.2

Bron: Klantenvertellen.nl

Waarom jij bij ons een streepje voor hebt

Flexibiliteit

 • Wij spelen in op jouw wensen en behoeften
 • Kies de coach die het beste bij je past
 • Wij kunnen ook trainingen op individueel niveau of in groepsverband geven
 • Grote mate van keuzevrijheid door het kiezen van modules
Group 27

Professionaliteit

 • Wij gebruiken moderne en innovatieve platformen zoals LDC
 • Online coaching via Teams mogelijk
 • Wij leren jou moderne middelen in te zetten bij jouw zoektocht naar nieuw werk
 • Wij werken met gecertificeerde coaches
Group 29

Regionale focus

 • Landelijke dekking met vestigingen in elke provincie
 • Onze focus is regionaal

 • Onze coaches zijn bekend met hun regio en hebben daar een groot netwerk
 • Altijd een coach bij jou in de buurt!
Group 31

Klantentevredenheid

 • De tevredenheid van onze klanten is onze drijfveer
 • Cedeo-erkenning

 • Klanten beschrijven ons als klantgericht, inspirerend, betrokken, flexibel en persoonlijk
 • Wij bieden maatwerk zodat onze dienstverlening ook écht bij jou past.