Alternatieve financieringsmogelijkheden voor trainingen voor persoonlijke ontwikkeling

Een vitale werknemer zijn betekent dat je meer werkplezier ervaart, veerkrachtiger en gemotiveerder bent. Daarnaast zal je minder risico lopen om uit te vallen. 

CareerAdvisor biedt daarom verschillende trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling aan. Wil je een training bij ons volgen, maar heb je geen STAP-budget kunnen krijgen of denk je de training niet te kunnen bekostigen? Dan hebben wij hieronder enkele financieringsmogelijkheden voor je op een rijtje gezet.

De volgende financieringsmogelijkheden voor trainingen voor persoonlijke ontwikkeling worden in dit blog behandeld: 

Persoonlijk ontwikkelbudget

Met een training voor persoonlijke ontwikkeling verrijk je niet alleen jezelf, maar voeg je ook waarde toe aan het bedrijf. Ga dus eens het gesprek aan met jouw werkgever over het persoonlijke ontwikkelbudget. Check voor je dit doet wel eerst je CAO of er al bepaalde afspraken gemaakt zijn. 

Denk daarnaast ook aan regelingen zoals tijd voor verdere loopbaanoriëntatie en/of studieverlof. Hieronder lichten wij nog enkele goede redenen toe om persoonlijk ontwikkelbudget aan je werkgever te vragen:

  • Werkgevers zijn sinds 1 augustus 2022 verplicht om voor het werk noodzakelijke opleidingen en cursussen helemaal te betalen. Hier vallen ook eventuele reis- en verblijfskosten onder. Opleidingstijd geldt daarnaast als werktijd.
  • Volgens een onderzoek van TNO blijft veel geld voor scholing van werknemers op de plank liggen. 40% van het opleidingsbudget wordt zelfs niet besteed en verdwijnt elk jaar op 1 januari. Werkgevers geven onvoldoende prioriteit aan scholing. 

Daarnaast kun je er ook over nadenken om een training met het hele team te volgen. Hierdoor is er een kans op duurzame veranderingen en voorkom je dat je de nieuw geleerde dingen snel weer vergeet. 


LevenLangLerenKrediet

Het LevenLangLerenKrediet is een persoonlijke lening die wordt afgesloten om een scholing te bekostigen. Deze lening wordt aangevraagd via DUO. Er gelden wel enkele voorwaarden voor het verkrijgen van het LevenLangLerenKrediet. Zo is er een leeftijdsgrens (tussen 30 en 55 jaar) en mag je ook geen recht meer hebben op studiefinanciering. 

Daarnaast doet het soort opleiding ertoe en mogen er geen andere organisaties zijn die (een deel van) het studiegeld betalen. Goed om te weten is dat je binnen vijftien jaar na afronding van de studie het geleende geld terug moet betalen.

Opleidingsbudget via de overheid

Val je onder de participatiewet? Ook dan zijn er financieringsmogelijkheden. Zo bieden steeds meer gemeenten opleidingsbudgetten aan. De gemeente Rotterdam biedt bijvoorbeeld het Scholingsvoucher Rotterdam aan. Daarnaast is het goed te kijken naar regionale en stedelijke opleidingsfondsen. Informeer goed bij jouw gemeente naar de mogelijkheden. 

Trainingen voor persoonlijke ontwikkeling bij CareerAdvisor

CareerAdvisor is een erkende opleider. Wij hebben een Cedeo keurmerk waarmee wij voldoen aan hoge kwaliteitseisen. Hier zijn wij op getoetst door de externe certificerende instelling Cedeo. Daarnaast werken we samen met diverse partners zoals UWV, DUO en Stap-budget.nl. 

Het is mogelijk om bij ons een training voor persoonlijke ontwikkeling af te nemen zonder dat je een traject volgt. Benieuwd naar ons aanbod en wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. 

Neem contact op

Ons trainingsaanbod Wij bieden diverse trainingen aan om jouw vaardigheden te vergroten. Deze zijn te betalen zowel met als zonder STAP-budget. Ga de uitdaging aan en blijf jezelf ontwikkelen door middel van onze trainingen!