Wanneer kun je het beste starten met outplacement?

Je moet helaas (gedwongen) afscheid gaan nemen van een werknemer. Een vervelende situatie voor iedere werkgever. Je wil daarom op een goede manier uit elkaar gaan en gunt jouw werknemer een goede uitgangspositie op de arbeidsmarkt. Om die reden heb je besloten om jouw werknemer een outplacementtraject aan te bieden. Maar wanneer is nu het beste moment om te starten met outplacement voor jou en je werknemer? Die vraag beantwoorden we in dit blog.

Een outplacementtraject betekent voor jouw werknemer dat jij hem niet aan zijn lot overlaat. CareerAdvisor zal jouw werknemer begeleiden totdat hij of zij aan de slag is en een nieuwe stap kan zetten.

Lees meer over:

Ontslaggesprek

Een ontslaggesprek is niet gemakkelijk, vooral niet als jouw medewerker jarenlang bij jou heeft gewerkt. Het is belangrijk om een ontslaggesprek zorgvuldig aan te pakken. Op die manier laat jij jouw werknemer op een respectvolle manier vertrekken. Denk daarom vooraf goed na over de manier waarop je het gesprek wil voeren en de argumenten waarop je het ontslag baseert. Jouw werknemer heeft tijd nodig om het nieuws te beseffen en vragen te stellen. Houd er rekening mee dat je werknemer boos of teleurgesteld kan reageren en toon dan begrip.

> Lees ook ons blog Ontslag bij vast contract! Wat nu?

Ontslag betekent een nieuw begin.

Nieuw begin

Jouw werknemer zal het waarschijnlijk niet direct beseffen, maarontslag betekent in feite een nieuw begin. Daarom is het goed om je werknemer alvast perspectief te bieden voor de toekomst. Met een outplacementtraject kun je dat op een reële en goede manier doen. Daarmee maak je het verschil en toon jij je een goed werkgever.

Wanneer starten met outplacement

Wij adviseren om zo snel mogelijk te starten met eenoutplacementtraject, dus zodra jij jouw werknemer hebt geïnformeerd over zijn of haar ontslag. Op dat moment is jouw werknemer namelijk nog in dienst en dat maakt het gemakkelijker om een nieuwe baan te vinden. Bovendien geeft het hem of haar een betere uitgangspositie voor het sollicitatieproces om vanuit een werksituatie over te kunnen stappen naar een nieuwe werkgever.

Outplacement in werktijd

Het biedt voordelen voor zowel jou als je werknemer om werktijd vrij te maken voor het outplacementtraject. Op die manier investeren je allebei in het toekomstperspectief van de werknemer en een snelle overstap naar een andere werkomgeving.

Wil je meer weten? Download onze brochure of neemcontact met ons op!

Download brochure Outplacement

Terug naar blog overzicht

Download het Outplacement e-book Een ontslag is voor niemand leuk. Je wilt natuurlijk dat jouw personeel ook in de toekomst een goede baan zal vinden. Outplacement kan de oplossing bieden. Lees er meer over in ons gratis e-book.