Het 40-ers dilemma

We komen het vaak in de praktijk tegen, werknemers die zich rond hun veertigste afvragen of ze hun werkzame leven nog wel op dezelfde manier willen voortzetten. Vanaf hun afstuderen zijn ze bezig geweest met carrière maken en het halen van doelen en successen. Nu breekt de fase aan waarin de blik meer naar binnen wordt gericht met overwegingen als:

  • Haal ik nog wel voldoening uit mijn werk?
  • Hoe zinvol is mijn werk eigenlijk?
  • Krijg ik nog energie van mijn werk of kost het me alleen maar energie?
  • Vroeger wilde ik altijd graag … worden, wat is er van die droom terecht gekomen?

In het algemeen zie je dat veertigers meer zingeving zoeken en graag een goede balans tussen werk en privé nastreven. Het gaat niet alleen meer om externe factoren als geld en aanzien, maar ook om werkgeluk en zingeving. Zo zie je dat mensen van ‘harde beroepen’ overstappen naar de zorg of het onderwijs. En we hebben de afgelopen maanden allemaal gezien hoe essentieel die ‘softe beroepen’ zijn.

En waarom ook niet? Je hebt tenslotte nog zo’n dikke 20 jaar van je arbeidzame leven voor je. Hoe mooi zou het dan zijn om toch nog die jeugddroom te realiseren en werk te doen waarbij je het gevoel hebt daadwerkelijk iets bij te dragen?

De eerste stap is: kom in actie! Want dromen en wensen vervliegen snel als je ze niet in een concreet plan omzet. En daar kunnen onze loopbaancoaches je mee helpen:

- samen maken we de balans op;
- gaan we op zoek naar jouw unieke talenten en eigenschappen;
- kijken we naar de ontwikkelmogelijkheden;
- en maken we een ‘plan de campagne’.

Maak gewoon vandaag nog die vrijblijvende afspraak!

Ja, ik wil graag persoonlijk contact

Terug naar blog overzicht

Download de gratis brochure Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Lees er meer over in onze gratis brochure of bel voor een vrijblijvende intake.